Woensdag 05/10/2022

CulinairOpen kaart

Voor u getest: Takeaway voor als het wat meer mag zijn

August.  Beeld rv
August.Beeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Marian KinLene Kemps en Femke Vandevelde

Pita Pantera

Op donderdagochtend omstreeks 10 uur pita scoren voor het ­weekend: een mens moet toch iets doen. Onder de Pantera-vlag liet chef Kobe Desramaults ­eerder de teugels vieren door op thema-avonden te ­freestylen met bevriende chefs. Tijdens de lockdown houdt hij het eenvoudiger met à la minute bereide pita aan 16 euro. Terwijl de inhoud van de meeste pita’s ­eerder een mysterie is – alleen de onmiskenbare lookwalm die je eraan overhoudt verraadt misschien iets – is dat in de versie van Kobe helemaal anders. Ten eerste is er het vlees: aan zijn degen rijgt hij pittig gekruid lamsgehakt, niet te vet, niet te droog en zonder pezen. Misschien wel het grootste ­verschil: ook het durumbrood wordt hier boven het houtvuur gegrild waardoor het een rokerig randje krijgt. Verfrissen doe je met de koolsla binnenin en de crunchy tabouleh on the side. Ook de vurige mix van labneh en harissa geeft elke andere saus het ­nakijken. (FV)

Keizer Karelstraat 1, Gent. Te ­bestellen op donderdag om 10 u via resengo.com/chambreseparee

Maison Numero 7

Het Italiaanse restaurant N°7 sloot de deuren tijdens de ­coronacrisis, maar is godzijdank herrezen als Maison Numero 7, traiteur en delicatessenzaak. Een blik op de toog is als een knuffel van oude bekenden. Wat is het fijn om die fantastische ­artisjokkensouffleetjes (6,5) terug te zien, je vindt ze nergens anders. We moeten zeker de aardappeltjes uit de oven (4) meenemen. En de filets van speenvarken (11). Vitello tonato (12) voor het geval dat er niet genoeg zou zijn. En laten we dan meteen ook wat sabayon (4) en panna cotta (4) doen voor achteraf. Alles laat zich prima opwarmen en we verbazen ons nog een keer over hoe hartverwarmend lekker de Italiaanse keuken kan zijn. Food, glorious food.

Kasteleinsplein 49, Brussel. ­facebook.com/Luca.spinellinsette

August

Wandel gewoon binnen, of bestel een dag eerder voor 16 uur, zo staat het op de site van August. We zijn te laat om nog te ­bestellen, dus haasten we ons op zaterdagmiddag richting Groen Kwartier voor een portie ­takeaway. Heel wat anderen waren ons voor, maar we vinden toch nog onze gading, vooral bij de groenten. De witte asperges (20) met gesmoorde spinazie en eitjes van boer Olivier zijn top: perfect van cuisson, klassiek bereid. De geroosterde bloemkool met tahin en amandel (7,5) valt wat tegen. Wellicht was het een beter idee geweest om de saus apart mee te leveren, want die is helemaal in de groente getrokken. De gegrilde groenten op de ­barbecue (10) smaken dan weer prima, net als de vlaswijting met venkel, tomaat en vissoep (21). En zo is op zaterdagavond onze vitaminevoorraad weer ­helemaal aangevuld. (MK)

Jules Bordetstraat 5, Antwerpen. august-antwerp.com

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234