ReportageCulinair
Vrijwel meteen Indiaas op je bord: 3 takeaway-tips
Onze resto-recensenten staan voorlopig voor gesloten deuren, maar honger hoeven ze niet te lijden. Zolang de restaurants gesloten blijven, testen ze wekelijks een uitnodigende takeaway of traiteur. Deze keer: Indiaas.
Indian Flavour, Brussel
Het eten komt in plastic bakjes en zakjes, en alles drijft in een oranjeachtige plakkerige saus. Het ruikt heerlijk en het liefst zouden we meteen alles binnen schrokken, maar er moet dus eerst wat gepoetst worden. Wat zou het Indiase woord voor ‘bummer’ zijn?
Er werden twee bakjes rijst bijgevoegd, die we niet gevraagd hebben, maar die gezien de grote hoeveelheid saus welkom zijn. We kozen voor kip tikka massala (14,50 euro), de romige kip korma met amandelen (13,95 euro), overheerlijke linzen (dall traka, 12,95 euro), de ongeëvenaarde curry van aardappel en bloemkool (aloo gobi, 11,95 euro) en een portie gebakken okra (bhindi bhaji, 13,95 euro). Een naan (3 euro) en chapatti (2,75 euro) maken het af. Zelfs na het onvermijdelijke vermengen van de sauzen blijft het lekker. Wat zou het Indiase woord voor ‘smoddermuilen’ zijn? (LK)
indianflavourrestaurantbrussels.be
Mission Masala, Antwerpen & Gent
Wie bestelt bij Mission Masala heeft geen last van keuzestress. Handig is dat, zo’n beperkte kaart. Er zijn drie vegetarische curry’s en twee met vlees. Een van de veggie curry’s, de soy keema, is ook geschikt voor veganisten. Maar ik hou te veel van kip en kies dus voor de butter chicken (14 euro). Mijn tafelgenoot gaat voor de lamb kofta. Het is even zoeken welk potje voor wie is, want de stukjes vlees zitten allemaal in een rode, romige saus. Maar het lam smaakt pittiger, dankzij tomatensaus gekruid met kassia en kruidnagel. Samen met de paratha, een soort platbrood, is dit al een ruime portie. We onthouden dat we volgende keer geen extra snacks moeten bestellen, in de vorm van mission fried chicken (8 euro) en veg samosa’s (7 euro). (MK)
Afhalen of leveren: missionmasala.be
Indian Curry House, gent
Het voordeel van fooddelivery is dat je ongegeneerd een resem gerechten kunt bestellen zonder op je vraatzucht aangekeken te worden. Bij het Gentse Indian Curry House vinken we, behalve twee hoofdgerechten – kip tikka masala (15 euro) als klassieker en een thalisschotel (20 euro) met twee lamscurry’s en een portie linzen – ook nog de vegetarische jalfrezi (13,50 euro) aan waarin peulvruchten, paprika en tomaat tot een smaakvol geheel worden gecombineerd. Hoewel mijn kip uitgebakken ronddobbert in een rijk aangemaakte saus, is de combinatie met basmatirijst en raita een voltreffer. Dankzij de naan met look (3,50 euro) wordt onze anderhalve meter afstand zelfs een evidentie. Als uitsmijter peuteren we de laatste restjes uit onze doosjes… Gulzigheid, in coronatijden niet noodzakelijk een zonde. (FV)
Indian Curry House, Sint Michiels-straat 10, indiancurryhouse.be