CulinairSuggesties van de chef
Waar schuift chef Eline Van Der Strieckt (Rokkebolle, Ledeberg) zelf graag de voeten onder tafel?
Eline geeft met Rokkebolle een eigenzinnige draai aan het hart van Ledeberg. Hier kan je behalve voor brownies, lekkere deuntjes en gezelligheid ook terecht voor smaakvolle wijnen, huisgemaakte hapjes en een seizoensgebonden brunch (tijdens het weekend).
Hoveniersstraat 37, 9050 Ledeberg. rokkebolle.be
Weekendgevoel: Rocco Eats
“Na een drukke werkshift kan ik er altijd ontzettend van genieten om op zondagavond de voetjes onder tafel te mogen schuiven bij Rocco Eats. Een hapje van de grill, een volledige vis om te delen en afsluiten met verrukkelijke pizza. De service van gastvrouw Anja en de toewijding van chef Eric ademen liefde voor het vak. Geen beter weekendgevoel dan hier in Oostende.”
Hertstraat 7A, Oostende. rocco-eats.com
Frans-Vlaams bruin café: Bierbuik
“Het grote voordeel van Bierbuik is dat je gewoon binnenwandelt zonder reservatie, zelfs in de late uren. Aan de grote tafels deel je flamiche aux Maroilles — bladerdeegtaart met lokale kaas — of copieuze vleesgerechten die recht van het houtvuur komen. Bovendien kan je aan de toog zalig genieten dankzij het ambachtelijk bier dat hier op de site wordt gebrouwen.”
19 Rue Royale, Rijsel (Frankrijk). bierbuik.fr
Ultieme brunchplek: Maison Premiere
“Ik ben een echte reiziger, maar moet het voorlopig stellen met dromen. Op mijn volgende trip naar New York reserveer ik meteen bij Maison Premiere. Pal in de hassle van Williamsburg kom ik hier tot rust met de vakkundig bereide aperitiefcocktails, een uitgebreide oesterkaart, geweldige coquilles en lobster rolls. En dan nog dat interieur en die tuin! In Maison Premiere zit je altijd perfect.”
298 Bedford Ave, Brooklyn, New York. maisonpremiere.com