Zaterdag 13/08/2022

TipsCulinair

Waar schuift chef Stijn Rotthier (Fortuin, Kontich) zelf graag de voeten onder tafel?

null Beeld Projected By M
Beeld Projected By M

De Morgen tipt elke week enkele culinaire hoogstandjes.

Femke Vandevelde

SUGGESTIE VAN DE CHEF: STIJN FORTUIN

Eind maart opent Fortuin, van chef Stijn Rotthier. Je zult er kunnen eten en drinken op het zonnige terras of binnenwaaien voor een doordeweekse pint met een huisgemaakte droge worst als nostalgische verwennerij. Ook op het menu: pain de veau (een klassiek gehaktbroodje) en crêpe suzette.

Gemeenteplein 4, Kontich. fortuinkontich.be

WERELDTOP: EXTEBARRI

“Toen ik nog in Likoké voor Piet Huysentruyt werkte, organiseerde hij een teamweekend. Een van onze stops was Etxebarri* in het Baskenland. De pittoreske setting met een dorpscafé op het gelijkvloers deed ons eerst twijfelen maar eenmaal in het restaurant op de bovenverdieping vielen alle puzzelstukken in elkaar. Van het familiale onthaal, de bereidingen (oester met guanciale!) tot het feit dat we zonder aandringen konden bijbestellen: zéér memorabel!”

San Juan Plaza, 1, Axpe, Bizkaia (Spanje). asadoretxebarri.com

PUBLIEKSLIEVELING: ’T WERFTJE

“Ik vermoed dat mijn eerste bezoek aan ’t Werftje dateert uit 2012, sommelier en uitbater Eli kende ik via onze school, Ter Groene Poorte. Het interieur kon je samenvatten als een bruine kroeg. Na de verbouwingen zorgde Eli voor een eigen schwung, maar het authentieke karakter bleef intact. Vandaag zitten vissers en industriëlen uit Knokke hier broederlijk naast elkaar. Allemaal verdringen ze zich voor de fruits de mer of een garnaalkroket met een Rodenbach vintage van het vat.”

Werfkaai 29, Zeebrugge. twerftje.be

KLASSIEK VISRESTAURANT: PONT NEUF

“Pont Neuf is een nieuwkomer met leuke vibes dankzij de open keuken. Alles aan dit restaurant kan me bekoren: de sfeer, gastvrijheid en à-la-cartemenukaart met een sterke klemtoon op vis. Gerechten worden hier klassiek geserveerd, zonder poespas, met knapperige groentjes en heerlijke jus. Dankzij zijn ervaring in ’t Fornuis durft chef Tommy Bocklandt ook weleens uit te pakken met atypische combinaties zoals langoustine met witte pens.”

Verbindingsdok-Oostkaai 9, Antwerpen. pont-neuf.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234