Woensdag 05/10/2022

OpinieLezersbrieven

‘Gaybashing is erg, maar welk beeld krijgen jonge lgbtq’ers van hun toekomstige leven: kommer en kwel’

Holebibetoging in Brussel. Beeld ISOPIX
Holebibetoging in Brussel.Beeld ISOPIX
Redactie

Gaybashing

Als 75-jarige, altijd al lesbisch, vind ik het erg dat er zo gefocust wordt op de negatieve aspecten van het lgbtq-leven, door telkens de nadruk te leggen op gaybashing. Gaybashing is erg, maar welk beeld krijgen jonge lgbtq’ers van hun toekomstige leven: kommer en kwel. Na lang nadenken vonden wij hier drie feiten die men als negatief kan omschrijven. Wij vonden er echter ook honderden positieve. Het zou vanwege journalisten van enige realiteitszin getuigen om op zijn minst ook deze positieve feiten onder de aandacht te brengen en meteen wat nuance in de artikels over de lgbtq-gemeenschap.

Lieve Dobbelaere, Hasselt

Volt

Het is lang geleden, maar met Volt (pro-Europese, progressieve partij, DM 11/3) toont Nederland zich eindelijk weer een beetje gidsland. Meer Europa had ons het gesteggel over de bestelling en levering van de vaccins kunnen besparen. Het had al langer duidelijk moeten zijn dat het logge beslissingssysteem, waarin ieder land door de bomen van zijn eigen pietluttigheden het bos van het gemeenschappelijke belang niet meer ziet, zijn tijd heeft gehad. Ofwel ga je voor een Europees project, ofwel kies je voor de status van middeleeuwse stadstaat. Uiteraard zijn daar consequenties aan verbonden. Het moet dan ook eindelijk eens afgelopen zijn met een vertegenwoordiging die bestaat uit geparkeerde veteranen uit de nationale of regionale dorpspolitiek. Hopelijk zijn er wat kapitaalkrachtige toekomstgerichte geesten die ook bij ons de partij de nodige wind in de zeilen willen geven. Op onze stem kunnen ze alvast rekenen.

Agnes Poppe en Marcel Schoeters, Antwerpen

Trombose

De prevalentie van trombose na AstraZeneca-vaccinatie is 22 op 1 miljoen, zoals verwacht in een normale bevolking. Het Pfizer-vaccin is zeker in de Verenigde Staten evenveel toegediend; ook daar zou men gevallen van trombose moeten waarnemen. Ofwel worden de ‘bijwerkingen’ van het Pfizer- en Moderna-vaccin niet geregistreerd, ofwel worden ze niet doorgegeven. Ik zou mij daar meer ongerust over maken dan over het probleem van zogezegd risico van trombose van het AstraZeneca-vaccin.

Prof. em. dr. Herman Mielants (Universiteit Gent), Kalmthout

Vaccineren belonen

Als men wil dat vaccintwijfelaars zich toch laten vaccineren, dan komt er een vaccinatiepas waarmee je bijvoorbeeld opnieuw kunt reizen. Daarnaast kieper je het AstraZeneca-vaccin de vuilbak in. Het blijven gebruiken omdat dit vaccin het goedkoopste is, is dwaas. De imagoschade is te groot. Zonder deze twee voorwaarden kun je groepsimmuniteit op je buik schrijven. Het is een keuze die de overheid moet maken. Mensen aanraden om zich te laten vaccineren en dan zeggen “er verandert niets aan de maatregelen” gaat echt niet werken.

Piet Vandesompele, hoofdverpleegkundige, Antwerpen

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234