Maandag 16/05/2022

OpinieLezersbrieven

‘Gratis had ik hen geadviseerd te zeggen: jullie hebben er geen zak mee te maken waarom wij scheiden’

Melinda en Bill Gates. Beeld Photo News
Melinda en Bill Gates.Beeld Photo News
Lezers De Morgen

Particratie

Ik kan in grote lijnen akkoord gaan met het standpunt van Walter Zinzen inzake particratie. In een echte democratie moet het beleid gevoerd worden door de regering onder controle van het parlement. Anderzijds heb ik er geen probleem mee dat de Vooruit-voorzitter ter gelegenheid van 1 mei de eisen en de rechten van de werknemers op de agenda zet.

Jean-Pierre Browaeys, Evergem

Moeilijke namen (1)

Mohamed Ouaamari slaat de nagel op de kop wanneer hij schrijft dat het juist uitspreken of schrijven van iemands naam een vorm van elementaire beleefdheid is.

Ik zelf heb een gewone naam die al meer dan zeshonderd jaar in Vlaanderen voorkomt. Toch slaagt de grootste bank van België er niet in om mijn naam correct te schrijven. De applicatie Easy Banking is volgens hen betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Dat kan best zijn maar ik vind ze respectloos. In februari 2019 heb ik bij de bank een klacht ingediend in verband met de schrijfwijze van mijn naam maar tot op heden hebben zij geen oplossing gevonden.

De grootste bank van België is Belgisch maar in Franse handen. Misschien situeert zich daar het probleem?

Herman Van der Kelen

Moeilijke namen (2)

Alle begrip voor het probleem van moeilijk uit te spreken namen zoals Mohamed Ouaamari het stelt in zijn column. Maar wacht dacht u van een naam zoals de mijne, Busschots, in Franstalig België; of in de meest andere landen, behoudens Nederlanders zijn tot hiertoe alleen de Welshen die mijn naam correct kunnen uitspreken, hun ‘ll’ heeft iets van onze ‘sch’.

P. Busschots

Bill en Melinda Gates

Bill en Melinda Gates gaan scheiden omdat “we niet geloven nog te kunnen groeien als koppel in de volgende fase van ons leven”. Voor die wollige omschrijving zal een communicatiebureau fors gerekend hebben. Want je kan als wereldberoemde weldoeners onmogelijk zeggen dat je mekaar elke avond naar de keel vliegt of dat je je al jaren ergert dat hij je telkens onderbreekt. Of dat je razend bent over haar bemoeizucht met zijn aantal werkuren.

Dan liever een omfloerste omschrijving over groeien en koppel en nog wat gebakken lucht. Gratis had ik hen geadviseerd te zeggen, “jullie hebben er geen zak mee te maken waarom wij scheiden”.

Lucienne Colpaert, Dendermonde

Champions League

Zou het niet logisch zijn nu er twee Engelse teams zich geplaatst hebben voor de finale van de Champions League dat deze dan zou gespeeld worden in Engeland in plaats van in Turkije ? Waarom moet heel het circus naar Istanbul? Ik weet ook wel dat die stad zwaar geïnvesteerd heeft om deze finale binnen te halen maar de UEFA zou hen toch de finale van volgend jaar kunnen toewijzen. Op die manier zou de UEFA kunnen bewijzen dat ze niet enkel een geldmachine is maar door deze maatregel te nemen ook oog heeft voor het milieu. Het zou hen sieren en zeker krediet en sympathie opleveren.

Willy Demoor, Gavere

Limburgse lekken

De rechtbank van eerste aanleg van Limburg heeft geen tijd om de dossiers van 18 miljoen euro fraude met groenestroomcertificaten te onderzoeken. Wel heeft het parket van Limburg tijd om in de zaak van ‘vaccinvoorsteker’ Heeren een onderzoek te voeren naar het lek van de vaccinatiegegevens van de burgemeester uit Sint-Truiden. Maar hier geldt wellicht ook het stereotiep beeld van de ‘trage’ Limburger en wordt het lang wachten op de resultaten van de Limburgse justitie. Trouwens nog nergens zag ik dat een lek van het parket naar de pers (al jaren een endemie in ons land) ergens bestraft werd. Wil iemand iets lekken over de gang van zaken bij zo’n (al dan niet georchestreerde) lekken?

Ilse Dewitte

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234