Woensdag 05/10/2022

brugge

'Ik zie zo zo geiren mijn duivenkot', zong wijlen Bobbejaan Schoepen. Wie weet was de Vlaamse cowboy wel vaste klant geweest in het Belgian Pigeon House, een nieuw grillrestaurant in een gerenoveerd middeleeuws pand in hartje Brugge.

Opmerkelijk is dat ze in het Belgian Pigeon House álles - vlees, vis, groenten, aardappelen én desserts - in een Josper-oven bereiden: een mix tussen een oven en een grill, die op houtskool werkt en temperaturen tot boven de 400° haalt. Daardoor schroeit alles meteen dicht, blijft het heerlijk sappig en heb je telkens die lekkere grillsmaak. Op weg naar mijn tafel word ik verwelkomd door de joviale Ierse kok die de loeihete oven bestiert. Hij merkt mijn interesse voor het apparaat en roept me de keuken in voor een kleine demo. Sympathiek!

De kaart vermeldt kleine en grote gerechtjes: bruschetta met camembert of pesto, sojabonen, sliptongen, lamskroon, varkenshaasje, gamba's,... Ik start met een portie spicy chicken: sappig gegaarde kippenreepjes en een pittig dipsausje (€ 7). Het begeleidende slaatje had wel wat dressing verdiend. Ondertussen staren me vanuit het interieur van overal duiven aan. Zelf heb ik niet zoveel met de duivensport: de beste plaats waar een duif kan landen, is in mijn bord. En dat gebeurt ook. De duif (€ 30) is mooi rosé gebraden en de grillsmaak is aangenaam en niet overheersend. Als saus is er een lekkere, natuurlijke jus en de garnituur bestaat uit groene asperges, worteltjes en aubergine. Het potje smakelijke gratin dauphinois serveren ze er apart bij. Voor het dessert tovert de kok tarte tatins uit zijn oven, maar ik kies voor de warme aardbeien geflambeerd met pastis en een bol vanille-ijs (dat, voor

alle duidelijkheid, als enige niet in de Josper werd bereid).

Voor het hele diner kunnen we maar één conclusie trekken: voortreffelijk.

Voorgerecht: e 7 - e 15

Ma, di en vr tot zo van 10u tot 22u.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234