Donderdag 06/10/2022

C4 lonkt voor Lyubayeva

Een slecht evaluatierapport is niet het enige wat diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva haar ontslag zal opleveren. Meerdere medewerkers stapten al naar de ombudsdienst om hun beklag te doen over haar. Twee overwogen zelfs een klacht wegens pesterijen. Morgen ligt haar C4 op tafel bij de Vlaamse regering.

Komt het ooit nog goed tussen Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) en diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva? Wie er de evaluatierapporten op naleest, kan alleen maar concluderen van niet. Leek het in 2014 nog oplosbaar tussen die twee - het evaluatierapport was kritisch, maar niet alarmerend - dan loopt het in 2015 en zeker in 2016 volledig fout. De minister was vorig jaar niet te spreken over de deloyale houding van de diversiteitsambtenaar, wat voor een vertrouwensbreuk zorgde en een erg moeizame samenwerking met het kabinet.

Verder zou Lyubayeva niet goed leiding geven aan haar dienst, een slechte coach zijn en haar deadlines niet respecteren. Haar kritiek in de reguliere en sociale media op Homans en haar getreuzel met het integratiepact deden haar verder de das om.

Jaarlijks krijgen alle leidend ambtenaren van de Vlaamse overheid een evaluatie. Dit gebeurt door het consultancykantoor Accord, dat zowel de minister als Lyubayeva en haar medewerkers uitgebreid ondervroeg.

'Directe stijl en vertrouwen'

De scores van de medewerkers voor hun 'chef' liggen tussen die van de minister en de diversiteitsambtenaar. Zij zijn in het rapport van oordeel dat zij zich deontologisch correct en loyaal aan het algemeen belang gedraagt. "Ze heeft een directe stijl", vult een van hen aan de telefoon nog aan. "Maar ze gaf je ook veel vertrouwen en ruimte om te groeien. Het is echt jammer dat er iemand met zoveel visie en motivatie vertrekt."

Systematisch schat Lyubayeva in het rapport haar eigen kwaliteiten hoger in dan de minister of haar medewerkers. Voor de meeste doelstellingen meent ze dat ze de verwachtingen zelfs overtreft. Geeft ze zichzelf meestal een score tussen 3 en 4 op een schaal van 5, dan is dat bij de minister 1 à 2. Volgens Lyubayeva kan Homans haar evenwel niet beoordelen omdat ze haar nog maar enkele keren ontmoet heeft en nooit ingaat op haar uitnodigingen.

Een van de kiemen van de ruzie heeft te maken met een uitzending van het actuaprogramma De afspraak van 19 december vorig jaar. Homans moest er uitleggen hoe het kwam dat er steeds minder vrouwelijke ambtenaren zijn, maar raakte verstrikt in haar eigen cijfers. In diezelfde uitzending lieten ze Lyubayeva aan het woord waarin zij getuigde dat die daling 'erg zorgwekkend' is.

Lyubayeva wijt het slechte optreden van Homans die avond in het rapport aan haar eigen leugens en haar ontbrekende kennis van de dossiers. De geleden schade kan haar niet ten laste gelegd worden, maar heeft de minister geheel aan zichzelf te danken. In 2015 lagen de twee vrouwen ook al overhoop over het percentage vrouwen in topfuncties bij de Vlaamse overheid na een vlammend opiniestuk van Lyubayeva in De Standaard. Volgens Lyubayeva wogen die mediaoptredens zwaarder door voor Homans dan alle andere acties en resultaten.

Naar de vertrouwenspersoon

Wat de evaluatierapporten niet vermelden, is dat er drie medewerkers (op een totaal tussen tien en twaalf) naar de vertrouwenspersoon stapten sinds het aantreden van deze diversiteitsambtenaar. Bij hem deden ze hun beklag over de leiderschapskwaliteiten van Lyubayeva.

Twee overwogen zelfs een klacht wegens pesterijen. Deze medewerkers hadden het gevoel dat niets nog goed was in de ogen van hun baas. Zij zou hen volledig afgebroken hebben. Zij vroegen en kregen daarna een overplaatsing naar een andere dienst.

Lyubayeva erkent dat er meerdere medewerkers bij de vertrouwenspersoon aanklopten, maar minimaliseert de zaak. "Er waren destijds verschillende herstructureringen aan de gang", zegt ze. "Veel mensen waren bang voor hun job." De kans bestaat dat dit meespeelde in het ontslag dat Homans naar alle waarschijnlijkheid voorbereidt.

Wat er ook van zij, feit is dat de Vlaamse regering al 5 diversiteitsambtenaren versleet, en dat dit de eerste is die haar ontslag krijgt. Ingrid Pelssers, de vorige diversiteitsambtenaar, hoopt vooral dat de opvolger van Lyubayeva er snel komt en dat die nog dezelfde onafhankelijkheid zal krijgen van de Vlaamse regering.

De huidige diversiteitsambtenaar werkt op haar kantoor al tussen de verhuisdozen. Ze is er zeker van dat ze morgen haar C4 zal krijgen. Daarna gaat ze twee weken niets doen. Een plan B heeft ze niet. "Wie mij nu een premiejager noemt, heeft het ook fout", zegt ze nog. "Ik heb na drie jaar als contractueel maar recht op een kleine som geld." Gelet op de procedure kan en mag Homans niet reageren.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234