Zondag 14/08/2022

Financiële sector

Dringend gezocht: vrouwen

Vrouwelijke bestuurders vinden de ingang niet bij de raad van bestuur van Dexia. Beeld BELGA
Vrouwelijke bestuurders vinden de ingang niet bij de raad van bestuur van Dexia.Beeld BELGA

De zogeheten quotawet, die een evenwichtiger vertegenwoordiging van vrouwen in de raden van bestuur verreist, is sinds januari van kracht. Zeker in de financiële sector is het niet evident om te voldoen aan die norm.

Lieven Desmet

De restbank Dexia slaagt er niet om voldoende vrouwelijke bestuurders aan te trekken voor zijn raad van bestuur. Dat meldt De Tijd. Bij de bank zelf was niemand bereikbaar voor commentaar.

In 2011 keurde de Belgische regering een wetsvoorstel goed die leidde tot een zogenaamde quotawet. Hiermee wil de regering gelijke kansen tussen mannen en vrouwen bevorderen, zodat ook vrouwen een topfunctie binnen een organisatie kunnen bekleden. Het wetsvoorstel legt op dat de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven tegen 2017 voor minstens een derde uit vrouwen moeten bestaan.

Er zijn een aantal uitzonderingen, maar deze regeling geldt voor de doorsnee beursgenoteerde bedrijven. En dat dit niet altijd van een leien dakje loopt, bewijst de restbank Dexia. Die moet tegen de aandeelhoudersvergadering in mei twee vrouwelijke bestuurders extra vinden. Als Dexia ze niet vindt, kijkt de bank aan tegen sancties. Dan mogen de andere bestuurders geen vergoedingen meer ontvangen, en kan geen enkele andere benoeming plaatsvinden, tot de bank zich in regel heeft gesteld.

Fransen strenger

Specifiek voor Dexia is de Franse wetgeving iets strenger in de leer dan de Belgische. In Frankrijk moet vanaf dit jaar minstens 40 procent vrouwelijke bestuurders aanwezig zijn in de raad van bestuur van bedrijven met meer dan 500 personeelsleden of een balanstotaal van meer dan 50 miljoen euro.

De Belgische wet stelt dat maar een op de drie bestuurders een vrouw moet zijn. Bij de Belgische banken zoals BNP Paribas of KBC voldoet men aan die Belgische regelgeving.

Professor Abigail Levrau, die bij het instituut voor bestuurders Guberna onder meer opleidingen geeft aan kandidaat-bestuurders, zegt dat zeker in de financiële sector een aantal verschillende factoren zo'n zoektocht bemoeilijken. "De bankenwet legt strenge eisen op, zoals het aantal bestuursmandaten die iemand mag opnemen. Daarnaast heb je ook nog de bijzonder strenge fit & proper-regeling die de toezichthouder oplegt. Leg dat naast de regelgeving van uitvoerende en niet uitvoerende bestuurders, de aanwezigheid in verschillende comités binnen de raad van bestuur en dan nog eens de quota, en ik denk dat je een verklaring hebt waarom het zo meilijk is om aan de regelgeving te voldoen." Bovendien moet de geschikte persoon niet alleen het juiste technische etiket hebben, het profiel moet ook nog eens complementair zijn binnen de raad van bestuur. "Het juiste geslacht hebben is dan niet voldoende", aldus Levrau.

Slecht imago

De jacht op vrouwen is dan wel geopend, de sector heeft ook een beetje zijn imago tegen.

Dexia is een bank in afbouw, nog steeds kwetsbaar dus, ook al is het acute gevaar geweken. "Je wil liever niet bestuurdersverantwoordelijkheid dragen bij als daar iets mee gebeurd", zegt een bestuurder bij een andere financiële instelling. De vergoeding bij Dexia bedraagt naar verluidt zo'n 50.000 euro per jaar, wat naar de geldende normen niet speciaal hoog is.

Dexia is voor 94 procent in handen van de Belgische en de Franse overheid. Nieuwe bestuurders moeten dus de zegen krijgen van de Belgische en de Franse regering. Bij het kabinet van minister van financiën Johan Van Overtveldt was voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.

Wat zegt de wet?

* De quotawet van 28 juli 2011 is van toepassing op alle Belgische beursgenoteerde bedrijven.

* Voor grote beursgenoteerde ondernemingen treedt de wet in werking op 1 januari of 1 juli 2017, afhankelijk van het moment waarop hun boekjaar eindigt.

* Middelgrote en kleine beursgenoteerde ondernemingen hebben twee jaar extra de tijd om aan de verplichting te voldoen (2019).

Voor kmo’s zijn er geen richtlijnen, maar de overheid verwacht dat ook zij de gendergelijkheid zullen bevorderen.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234