Eten met je oren
Wie meer wil dan eten met mond en ogen alleen, schrijft vast Absolutcooks in als volgende 'dinner date'. Drie live chefs, een dj en een smaakversterker zijn de ingrediënten van een avondje aan en rond de tafel in uitgaansrestaurant LaRiva te Antwerpen. Naast de chef van het huis worden telkens twee gastchefs uitgenodigd, die een of twee gerechten klaarmaken in de showkeuken. Wie wat verder zit, kan de gang van zaken perfect volgen op grote projectieschermen. Simultaan wordt in de restaurantkeuken meegekookt om alle 150 gasten op tijd te bedienen en als er koriander wordt gehakt, zorgt de smaakversterker ervoor dat die geur tot in de verste hoeken van het pand te ruiken is. De dj zet achter elk gerecht de juiste klanken. Bij de eerste editie in maart beten Kasper Kurdahl (Hecker / Harmony, Antwerpen), Wim Vandamme (Maison Vandamme / Channel 16, Zeebrugge) en Yvan Janssen van LaRiva de spits af, met gerechten waar duidelijk de handtekening van de chef in te proeven was. Verwacht worden: Christer Elfving (Absoluut Zweeds) en Viki Geunes ('t Zilte) in april, Gert Jan Raven (Vijfde Seizoen, Hilton) en Frank Fol (groentekok) in mei en Peter de Clerck en Felix Alen naar aanleiding van het internationale barbecueweekend in juni.
Een Absoluutcooks-avond begint rond 20.00 uur met een aperitief. Vanaf 21.00 uur wordt er gegeten en na 23.00 uur is er 'time to party'. Dan gaan ook de deuren open voor andere 'after dinner drinkers'. (DA)
Absoluutcooks
elke eerste woensdag van de maand,
55 euro p.p. incl. aperitief.
LaRiva, Londenstraat 52,
2000 Antwerpen,
03/225.01.02,
info@absoluutcooks.be,
www.lariva.be