Dinsdag 09/08/2022

NieuwsBijscholing

Helft van bedienden volgde vorig jaar geen enkele opleiding

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Hoewel bedienden jaarlijks recht hebben op enkele dagen opleiding tijdens de werkuren, volgde de helft vorig jaar geen enkele opleiding. Nochtans geven acht op de tien aan een opleiding te willen volgen.

Jorn Lelong

Bedienden die tot het paritair comité 200 behoren, hebben recht op vier tot zes dagen opleiding tijdens hun werkuren in 2022 en 2023. Maar in de praktijk worden die opleidingsdagen lang niet allemaal benut. Dat blijkt uit een bevraging van Ivox in opdracht van opleidingsdienst Cevora, de opleidingspartner voor zo’n half miljoen bedienden in 60.000 bedrijven.

Rondvraag bij duizend bedienden leert dat vorig jaar slechts de helft van de beschikbare opleidingsuren benut werd. Bovendien geeft de helft van de bedienden aan in 2021 geen enkel uur opleiding te hebben gevolgd. Aan interesse nochtans geen gebrek. Zo’n acht op de tien bedienden geeft aan een opleiding te willen volgen. Dat is een vijfde meer dan bij de bevraging het jaar ervoor.

Uit een enquête van SD Worx bleek al eerder dat de meerderheid van de werknemers het liefst klassieke opleidingen in groep volgt, precies het soort opleidingen die het coronavirus bemoeilijkte. Cevora, dat voor de pandemie voornamelijk fysieke opleidingen aanbood, zag zich ook genoodzaakt om plots uitsluitend digitale opleidingen aan te bieden. “Dat maakt het niet eenvoudig”, zegt Olivier Lambert, algemeen directeur van Cevora. “Als mensen sowieso al de hele dag voor hun scherm zitten, zijn ze minder snel geneigd om daarnaast nog een digitale opleiding te volgen.” Ook zijn er natuurlijk opleidingen die sowieso minder geschikt zijn om digitaal aan te bieden.

Informele bijscholing

Wel gelden de cijfers van Cevora enkel voor formele opleidingen. Volgens Koen Cabooter, adviseur sociale zaken, is dat slechts een deel van de bijscholingen die bedrijven aanbieden. “Zeker bij kmo’s, waar de bedrijfsleider vaak zelf op de werkvloer staat en minder tijd heeft om om zich door het ruime aanbod aan externe opleidingen te worstelen of op administratieve drempels botst, kiest men vaak voor informele opleidingsvormen. Bijvoorbeeld via coaching of door een collega een opleiding te laten volgen en vervolgens die de rest van de ploeg te laten bijscholen over de materie.”

De deelname aan opleidingen is in België al langer een pijnpunt. Nochtans mag je het belang ervan niet onderschatten, zegt professor Marijke Verbruggen (KU Leuven). “Jezelf ontwikkelen en bijleren op het werk is cruciaal om inzetbaar te blijven in een snel veranderende wereld. De competentie die werknemers via opleidingen kunnen verwerven, zorgt ook voor meer motivatie in het werk.”

Opleidingen moeten in de eerste plaats meer op de agenda komen in gesprekken met de directie, vindt Lambert. Nu geeft 36 procent aan dat er nooit over opleidingen gesproken wordt. “De evaluatiemomenten aan het begin van het jaar zijn daarvoor een ideale gelegenheid. Maar om opleidingen echt deel te laten uitmaken van de werkcultuur, moeten bedrijven werk maken van een opleidingsplan voor iedere werknemer.”

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234