Zondag 14/08/2022

Vrouwen in topfuncties

"Het is met lichte ironie dat ik vaststel dat de overheid er niet in slaagt zijn eigen wetten na te leven"

Restbank Dexia - voor 94 procent in handen van de Belgische en de Franse overheid - slaagt er niet in om voldoende vrouwelijke bestuurders aan te trekken voor zijn raad van bestuur.  Beeld Photo News
Restbank Dexia - voor 94 procent in handen van de Belgische en de Franse overheid - slaagt er niet in om voldoende vrouwelijke bestuurders aan te trekken voor zijn raad van bestuur.Beeld Photo News

De zogeheten quotawet, die een evenwichtiger vertegenwoordiging van vrouwen in de raden van bestuur vereist, is sinds januari van kracht. Dexia Bank slaagt niet in de proef. "Het is een leerzame ervaring dat dit net een overheidsbank overkomt ", glimlacht KBC-voorzitter Thomas Leysen een beetje ironisch.

Lieven Desmet

Megan Butler, directeur van de Britse toezichthouder FCA klaagt aan dat de toplui bij de banken vrijwel zonder uitzondering mannelijk en blank zijn. Butler wijst erop dat het gebrek aan diversiteit in de bedrijfstop kan leiden tot groepsdenken.

Dichter bij huis slaagt restbank Dexia - voor 94 procent in handen van de Belgische en de Franse overheid - er niet in om voldoende vrouwelijke bestuurders aan te trekken voor zijn raad van bestuur. Tegen de aandeelhoudersvergadering in mei moeten er twee vrouwelijke bestuurders worden gevonden, zo niet kijkt de bank aan tegen sancties. Dan mogen de andere bestuurders geen vergoedingen meer ontvangen, en kan geen enkele andere benoeming plaatsvinden, tot de bank zich in regel heeft gesteld.

Topfuncties

In 2011 reeds keurde de Belgische regering een wetsvoorstel goed die leidde tot een zogenaamde quotawet. Hiermee wil de regering gelijke kansen tussen mannen en vrouwen bevorderen, zodat ook vrouwen een topfunctie binnen een organisatie kunnen bekleden. Het wetsvoorstel legt op dat de raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven tegen 2017 voor minstens een derde uit vrouwen moeten bestaan.

Er zijn een aantal uitzonderingen, maar deze regeling geldt voor de doorsnee beursgenoteerde bedrijven. Maar dat loopt niet altijd van een leien dakje. Specifiek voor Dexia is de Franse wetgeving iets strenger in de leer dan de Belgische. In Frankrijk moet vanaf dit jaar minstens 40 procent vrouwelijke bestuurders aanwezig zijn in de raad van bestuur van bedrijven met meer dan 500 personeelsleden of een balanstotaal van meer dan 50 miljoen euro.

De Belgische wet stelt dat maar een op de drie bestuurders een vrouw moet zijn. Bij BNP Paribas of KBC voldoet men aan die Belgische regelgeving.

Zeker in financiële sector

Professor Abigail Levrau, die bij het instituut voor bestuurders Guberna onder meer opleidingen geeft aan kandidaat-bestuurders, zegt dat zeker in de financiële sector een aantal verschillende factoren zo'n zoektocht bemoeilijken. "De bankenwet legt strenge eisen op, zoals het aantal bestuursmandaten die iemand mag opnemen. Daarnaast heb je ook nog de bijzonder strenge fit & proper-regeling die de toezichthouder oplegt. Leg dat naast de regelgeving van uitvoerende en niet uitvoerende bestuurders, de aanwezigheid in verschillende comités binnen de raad van bestuur en dan nog eens de genderquota, en ik denk dat je een verklaring hebt waarom het zo moeilijk is om aan de regelgeving te voldoen."

Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van de Belgische bank KBC, beaamt. "Bij KBC hebben we een goede evenwichtige samenstelling, zowel op vlak van gender als van nationaliteiten. We hebben zowel mensen uit Hongarije, Tsjechië en Ierland. Competente mensen, die samen een goede werking garanderen. Ik geef toe, de opgelegde regels en de bijkomende regels voor financiële instellingen maken het niet eenvoudig en vergen een pro-actieve houding. Anderzijds, deze wetgeving is niet recent, dus we konden er naartoe werken. Het is dan ook met een zekere lichte ironie dat ik vaststel dat de overheid er blijkbaar niet in slaagt om zijn eigen wetten na te leven."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234