Donderdag 19/05/2022

In kaartGastronomie

In kaart: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Noma, het restaurant van René Redzepi, is opnieuw verkozen tot beste restaurant ter wereld. Beeld REUTERS
Noma, het restaurant van René Redzepi, is opnieuw verkozen tot beste restaurant ter wereld.Beeld REUTERS

Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve is het eerste Belgische restaurant op de 36e plaats.

Barbara Debusschere

In Antwerpen heeft de gastronomische hitparade The World’s 50 Noma zonet uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Vorig jaar was Noma al tweede geworden en het culinaire paradijs, dat in 2003 opende op een pier in Kopenhagen, verzilverde de titel van beste restaurant ter wereld ook al in 2010, 2011, 2012 en 2014.

Lees ook:

‘Als je echt gelooft dat je de beste ter wereld bent, dan ben je een klootzak’: portret van René Redzepi, paus van de moderne gastronomie

Op nummer twee landt nog een restaurant uit Kopenhagen: Geranium.Het derde beste restaurant ter wereld is volgens deze jury het Spaanse Asador Etxebarri.

Het Italiaanse Lido 84, dat met lokale producten werkt en aan het Italiaanse Gardameer ligt, is de nieuwkomer die op de hoogste plaats binnenkomt.

In de editie van dit jaar staat één Belgische restaurant in de top vijftig: Hof Van Cleve, dat in de editie van 2019 op plaats 43 stond, stijgt naar plaats 36. “Vakmanschap, creativiteit en compromisloze aandacht voor detail resulteren in klassieke, maar interessante smaakcombinaties die in evenwicht worden gehouden door ontelbare texturen en kleuren op het bord. Kikkerbilletjes met bellota, peterselie en cous cous is hier een goed voorbeeld van”, weten de makers van deze restaurantprijzen.

In de volledige top honderd staan nog twee Belgen. Op plaats 66 staat Nick Brils The Jane in Antwerpen. “De indrukwekkende setting in de voormalige kapel van een militair hospitaal is niets in vergelijking met wat op je bord verschijnt”, aldus de jury van The World’s Best 50. Op nummer 77 is dat Willem Hiele met zijn zaak Willem Hiele in Koksijde, die door de proevers van The World’s Best 50 geloofd wordt voor de “met liefde bereide noordzeegerechten.”

Klik op het pijltje naar rechts om te ontdekken welke restaurants de top 50 vervolledigen:

Viki Geunes & Peter Goossens Beeld Thomas Sweertvaegher
Viki Geunes & Peter GoossensBeeld Thomas Sweertvaegher
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234