Maandag 24/01/2022

Kant-en-klaar uit Hellas

Kant-en-klare gerechten kennen nog steeds een opvallende groei. Voor het comfort is de consument immers nog steeds bereid een aanzienlijke meerprijs te betalen. In de warenhuizen komt aan de uitbreiding van het gamma nog niet meteen een einde. Thematische aanpassingen aan het assortiment om de klant te blijven prikkelen lijkt er de hoofdboodschap. De Olympische Spelen wou grootgrutter Delhaize dan ook niet ongezien voorbij laten gaan.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Italiaanse gerechten komen de Griekse kant-en-klare maaltijden rechtstreeks van het land van oorsprong. Evia Island is een hooggespecialiseerd bedrijf op het eiland Euboia, ten noordwesten van Athene, dat momenteel zo'n 7.000 tot 10.000 maaltijden per dag maakt. In minder dan 48 uur liggen die in de koeltoog van de Belgische warenhuisketen.

"We gebruiken enkel de beste olijfolie, verse groenten en vers vlees. En als enig Grieks bedrijf in dit marktsegment gebruiken we geen bewaarmiddelen", vertelt Yannis Toutziaridis tijdens een proeftest. "Opvallend is dat de gerechten die voor ons het meeste werk vragen het best verkopen. De klant schat naast kwaliteit ook de productietijd hoog in", voegt hij eraan toe.

Delhaize biedt vijf gerechten aan waaronder naast de onvermijdelijke moussaka ook soutzoukakia (vleesballetjes in tomatensaus met pasta), gemista (gevulde tomaten), pastitsio (gegratineerde pasta) en dolmadakia. Die laatste zijn met rijst gevulde wijngaardbladeren die aangeboden worden in een delicate saus met citroen, verse munt en eieren. Een klassiek koud gerecht van uitzonderlijk hoogstaande kwaliteit dat we in nog geen enkel restaurant beter bereid proefden.

(WA)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234