Woensdag 05/10/2022

Live

LIVE: enkel actie op Centre Court door regen, Djokovic slacht Troicki af

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Vandaag alweer heel wat beweging op Wimbledon. Ook Kim Clijsters en Xavier Malisse zijn er nog bij in de tweede week op het heilige gras. Makkelijk wordt het evenwel niet voor onze landgenoten. Kim Clijsters krijgt met Angelique Kerber een taaie brok voorgeschoteld, terwijl Xavier Malisse de degens kruist met Roger Federer. De 'X-man' mag de spits afbijten op Centre Court vanaf 14u, Clijsters komt in actie op Court 3, na Schiavone-Kvitova die om 12u30 van start gaan. Volg hier alles live vanaf 12u30!

Yari Pinnewaert

20u55: Lijdensweg Troicki voorbij
De lijdensweg is voor Victor Troicki na 1u30' voorbij. Djokovic laat eerst nog twee matchpunten onbenut, bij het derde slaat Troicki de bal ver buiten de lijnen. De setstanden na een éénrichtingswedstrijd: 6-3, 6-1, 6-3. Dit is meteen het einde voor vandaag op Wimbledon.

20u17: Djokovic pakt in no time tweede set
Novak Djokovic laat er letterlijk geen gras over groeien op Centre Court. In amper 24 minuten pakt hij ook de tweede set tegen landgenoot Troicki: 6-1. De toeschouwers hebben amper 52 minuten tennis mogen aanschouwen.

20u04: Djokovic wint eerste set tegen Troicki
Nog steeds wordt door de regen enkel maar op Centre Court gespeeld in Londen. Daar is de Servische clash tussen Novak Djokovic en Victor Troicki bezig. Djokovic wint de eerste set met 6-3 en leidt op dit moment ook met 2-1 in de de tweede.

19u07: Azarenka blikt Ivanovic in
Victoria Azarenka laat geen spaander heel van Ana Ivanovic in de tweede set. De Wit-Russische gunt haar opponente geen enkel game: 6-1, 6-0 zijn de keiharde cijfers voor het gewezen nummer één van de wereld. Voor Azarenka wacht nu Tamira Paszek, die eerder Yanina Wickmayer elimineerde.

18u40: Ivanovic verliest eerste set
Door de regen wordt er momenteel enkel op Centre Court gespeeld op Wimbledon. Daar loopt het voor Ana Ivanovic voor geen meter. De Servische verliest de eerste set tegen Victoria Azarenka met 6-1 en staat in de tweede set ook meteen met 1-0 in het krijt.

18u01: Partijen gestaakt
Inmiddels heeft de regen alweer roet in het eten gegooid boven Wimbledon: de partijen zijn gestaakt.

17u52: Murray door opslag Cilic
Murray kent vooralsnog weinig problemen met zijn Kroatische tegenstrever. Nadat de Brit de eerste set al binnenhaalde, is hij nu ook in de tweede door de opslag van Cilic gegaan. Het staat er 3-1.

17u42: Gasquet moet set prijsgeven, problemen voor Ivanovic
Florian Mayer heeft de eerste set gewonnen tegen Richard Gasquet. Bij Ana Ivanovic loopt het alvast ook niet van een leien dakje. De Servische moest ook haar tweede opslagspel inleveren tegen Azarenka (3-0).

17u36: Murray en Fish pakken eerste set
Andy Murray en Mardy Fish zitt op schema. De Brit pakte de eerste set tegen Cilic met 7-5, terwijl Fish Tsonga een 6-4 aansmeerde. Inmiddels is ook Ana Ivanovic aan haar partij begonnen. Zij gaf meteen haar opslag prijs en staat 0-1 achter tegen Victoria Azarenka.

17u27: Fransmannen hebben het moeilijk
De overgebleven Fransmannen hebben het knap lastig in hun eerste set. Jo-Wilfried Tsonga staat 3-4 achter tegen Mardy Fish, terwijl Richard Gasquet 1-3 in het krijt staat tegen Florian Mayer. Thuisspeler Andy Murray staat 6-5 voor tegen de Kroaat Mario Cilic.

17u06: MALISSE UITGESCHAKELD
Na Kim Clijsters is ook Xavier Malisse uitgeschakeld op Wimbledon. Ondanks een veelbelovende start van de vierde set maakte Federer er korte metten mee. Hij won met 7-6, 6-1, 4-6 en 6-3.

17u02: Federer serveert voor wedstrijd
Malisse won nog een servicegame, maar nu mag Federer voor de wedstrijd serveren.

16u59: Belgisch drama in de maak
Clijsters is uitgeschakeld na dubbel verlies met 6-1. En net op dit ogenblik gaat het ook voor Malisse helemaal mis. Federer gaat weer door de opslag van onze landgenoot en staat 5-2 voor.

16u54: Federer laat niet begaan
Dit keer kan Federer wel reageren. Hij gaat door de opslag van Malissen en wint op de eigen service: 3-2. Kan Malisse nu aanklampen?

16u47: Nieuwe break Malisse
Is de partij tussen Federer en Malisse gekanteld? Onze landgenoot is ook uitstekend aan de vierde set begonnen. Hij ging meteen door de opslag van de Zwitser.

16u40: MALISSE WINT SET, Radwanska simpel verder
Hij was er in de eerste set al heel dichtbij, maar nu is de setwinst voor Malisse een feit. Hij haalt het met 6-4 en staat nog één set achter tegen Federer. Vooral op de eigen opslag oogt Malisse weer even sterk als in het begin van de wedstrijd. Radwanska heeft er een korte gezondheidswandeling tegen Giorgi opzitten: 6-2 en 6-3.

16u34: Malisse op één punt van setwinst
Nog één game heeft Malisse nodig om de derde set tegen Federer te pakken. Hij staat 5-4 voor en heeft nu de opslag. Clijsters is slecht begonnen aan haar partij tegen Kerber en verloor met zware 6-1 cijfers. Ook in de tweede set staat ze al achter.

16u28: SHARAPOVA SNEUVELT
Na de winnaar van Roland Garros bij de mannen is ook de vrouwelijke winnaar van Parijs gesneuveld op Wimbledon. Maria Sharapova verloor in twee sets van Sabine Lisicki: 4-6 en 3-6. Malisse blijft intussen op schema voor setwinst: hij leidt met 4-2.

16u20: Malisse herpakt zich
Terwijl Clijsters meteen twee spelletjes verloor tegen Kerber, heeft Malisse zich herpakt. Hij won op zijn beurt de eerste twee games tegen Federer en wist die break te behouden: 3-1. Radwanska heeft tegen Giorgi de eerste set zonder veel problemen gewonnen met 6-2.

16u05: Malisse kansloos: 6-1
De tweede set verliep zoals de tiebreak van de eerste voor Malisse. Hij ging met zware cijfers onderuit. Intussen is Clijsters aan haar wedstrijd begonnen tegen Angelique Kerber.

15u59: Malisse moet de kelk tot op de bodem ledigen - Federer pakt nu echt wel uit met fantastisch tennis waar Xavier Malisse maar geen antwoord op vidnt. In geen tijd loopt de Zwitser uit tot 4-1.

15u57: Federer versnelling hoger - Federer stoomt door en behoudt makkelijk zijn opslagspel: zo wordt het 3-1. Inmiddels is de partij tussen Schiavone en Kvitova afgelopen. De Tsjechische haalde het in 3 sets, en dus nu is het de beurt aan Kim Clijsters. Ook haar partij kunt u hier live volgen!

15u55: Federer door opslag Malisse - Federer legt Malisse nu echt wel het vuur aan de schenen op de eigen opslag. De Kortrijkzaan moet de eerste breakkansen toestaan, en Federer profiteert meteen: 2-1.

15u52: Federer lijkt de groeien in de partij.
De Zwitsers gaat alsmaar beter spelen en met enkele knappe punten trekt hij de stand in de tweede set makkelijk weer in evenwicht.

15u49: Malisse pakt eerste game van 2de set -
Malisse krijgt het al meteen knap lastig in zijn eerste opslagspel na de regenpauze. Het wordt 30-30, maar na twee goede opslagen rijft Malisse de game dan toch binnen: 1-0.

15u45: Kvitova stoomt door - Kvitova laat Schiavone alle hoeken van de court zien. In geen tijd staat de Tsjechische 4-0 voor.

15u40: Federer en Malisse hervatten - De partij kan na een dik half uur oponthoud opnieuw van start gaan. Kan Malisse de scheve situatie alsnog rechttrekken?

15u21: Kvitova langszij tegen Schiavone - Het zal nog even duren vooraleer we Kim Clijsters aan het werk zien. Kvitova heeft namelijk de tweede set naar zich toe getrokken: 7-5!

15u20: Baan wordt vrijgemaakt - Na een kleine 20 minuten wordt het gras van Centre Court opnieuw vrijgemaakt. Malisse en Federer maken zich dus op om hun partij verder te zetten.

15u03: Federer en Malisse naar binnen - Het begint opnieuw te regenen op Wimbledon, dus de wedstrijd wordt voorlopig geschorst. Het dak boven Centre Court gaat dicht, maar dat kost zo'n half uur tijd. Het is dus zeker dat deze partij nog voortgezet wordt, maar het blijft afwachten of de andere wedstrijden nog zullen doorgaan.

14u56: Federer pakt eerste set - Beide heren geven mekaar ook in de tie-break aanvankelijk geen duimbreed toe, maar dan maakt Malisse te vermijden foutjes waardoor Federer tot 6-1 kan uitlopen. Malisse laat het wat afweten en dat betaalt hij cash. Het eerste setpunt is meteen het goede voor de Zwitser. Het begint alweer te druppelen boven Wimbledon.

14u52: Malisse laat unieke mogelijkheid liggen -
Malisse mag serveren voor de set. Inmiddels lijken de fysieke ongemakken van Federer naar boven te komen. Telkens wanneer hij gaat zitten lijkt hij vooral bezorgd om zijn lage rug. Toch wil de Zwitser zich niet zomaar gewonnen geven, want hij loopt al gauw uit tot 0-40. Malisse kan nog wel één van de drie breakpunten wegwerken, maar met een fantastische reflex dwingt Federer toch een tie-break af.

Ivanovic ging kansloos onderuit tegen Azarenka. Beeld PHOTO_NEWS
Ivanovic ging kansloos onderuit tegen Azarenka.Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld EPA
Beeld EPA
Kimmer Coppejans doet het goed bij de junioren. Beeld PHOTO_NEWS
Kimmer Coppejans doet het goed bij de junioren.Beeld PHOTO_NEWS
Serena pakte makkelijk de eerste set, maar daarna werd het moeilijker. Beeld GETTY
Serena pakte makkelijk de eerste set, maar daarna werd het moeilijker.Beeld GETTY
Shvedova vocht knap terug tegen Serena Williams. Beeld REUTERS
Shvedova vocht knap terug tegen Serena Williams.Beeld REUTERS
Voor Maria Sharapova is Wimbledon voorbij. Beeld GETTY
Voor Maria Sharapova is Wimbledon voorbij.Beeld GETTY
Murray pakte de eerste set. Beeld GETTY
Murray pakte de eerste set.Beeld GETTY

14u50: MALISSE DOOR OPSLAG FEDERER! - Het hoeft geen tie-break te worden moet Malisse bij zichzelf gedacht hebben, want de Kortrijkzaan loopt uit naar 15-40. Twee breakkansen dus voor Malisse, en het eerste is meteen het goede!

14u47: We stevenen af op tiebreak - Federer pakt knap het eerste punt, maar Malisse komt met een ace op gelijke hoogte. Met een knappe backhand-slice komt de Zwitser 15-30 voor, maar Malisse vecht terug en met een ace bevestigd Malisse zijn uitstekende vorm: 5-5.

14u45: Federer makkelijk naar 5-4 - Wat er aan de hand is met Roger Federer is niet duidelijk, maar toch behoudt hij makkelijk zijn opslagspel.

14u43: Malisse op 4-4 - Malisse smeedt het ijzer wanneer het heet is blijft uitstekend tennis spelen. Met een knappe volley komt de West-Vlaming op 4-4.

14u41: Federer terug op court - De Zwitser maakt opnieuw zijn opwachting op Centre Court. Wat er net gaande is, blijft vooralsnog onduidelijk.

14u38: Medical time-out - De medical time-out is nu officieel ingegaan. Het blijft koffiedik kijken wat er net gaande is. Federer gaf nochtans vooralsnog geen blijk van fysieke ongemakken.

14u35: Federer van de baan - Vlak nadat hij op 4-3 kwam, gaat Federer van de baan. De reden waarom is vooralsnog onduidelijk.

14u33: Federer pakt knap 7de game - Met een perfect gemaskeerd dropshot loopt Federer uit tot 4-3. Ditmaal was Malisse kansloos.

14u29: Sterke Malisse - Malisse blijft erg sterk spelen. Hij loopt 40-0 uit, maar dan maakt de Kortrijkzaan toch een eerste dubbele fout. "Tot daar en niet verder", moet Malisse gedacht hebben, want met een knap punt rijft hij ook zijn derde opslagspel binnen.

14u24:
Malisse vergeet opnieuw breakkans te benutten - Opnieuw dwingt Malisse bij 30-40 een breakkans af, maar dat wordt met een ace weggewerkt door Roger Federer. Malisse maakt het Federer knap lastig, maar de Zwitser schiet telkens net op tijd wakker: 3-2.

14u22: Malisse makkelijk in evenwicht - Na een afzwaaier met de backhand van Federer wordt het 2-2. Malisse gaat vooralsnog makkelijk mee met het derde reekshoofd.

14u16: Malisse kan breakkans niet verzilveren - Een tweede kaderbal van Federer brengt Malisse op 30-30, en meteen versiert de West-Vlaming zijn eerste breakpunt. Dat kan Malisse echter niet meteen verzilveren en ook bij een tweede breakpunt slaagt hij daar niet in. Wanneer Federer op voordeel komt, kent hij echter geen genade: 2-1 voor de Zwitser.

Kimmer Coppejans heeft zich intussen verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Hij rekende in twee sets af met de Spanjaard Eduard Esteve Lobato: 6-4, 6-3.

14u15: X-man stelt gelijk - Malisse heeft iets meer last om zijn eerste opslagspel te behouden. Het wordt 40-40, maar de West-Vlaming stelt toch orde op zaken: 1-1.

14u10: Love Federer - Roger Federer gaat goed van start. De Zwitser begint met een love-game.

14u07: Coppejans is bij 3-3 door de opslag van zijn Spaanse tegenstander gebroken: 4-3. Schiavone heeft zich op NO. 3 Court verzekerd van de eerste set. Het werd 6-4.

14u06: Shvedova is in de tweede set de evenknie van Serena Williams. De Kazachse staat 3-2 voor.

14u02: Malisse begint aan opwarming - Xavier Malisse is aan zijn opwarming begonnen tegen Roger Federer.

13u58: Intussen mag Francesca Schiavone bij 5-4 gaan serveren voor de eerste set. Ook in de tweede set van Kimmer Coppejans blijft het spannend. Daar staat het 2-2.

13u49: Shvedova is beter van start gegaan in de tweede set. Nu slaagt ze er wel in meteen haar opslagspel te behouden.

13u44: Kimmer Coppejans heeft de eerste set binnengehaald (6-4), net als Serena Williams. Zij gunde Shvedova slechts één spelletje.

13u41: Kimmer Coppejans mag bij 5-4 gaan serveren voor de eerste set.

13u34: Schiavone heeft de leiding genomen tegen Kvitova: 2-1.

13u32: Serena Williams kent geen genade met haar tegenstander: 4-0.

13u28: Bij de junioren is ook onze landgenoot Kimmer Coppejans uitstekend van start gegaan. Hij staat 3-1 voor tegen Esteve Lobato.

13u26: Vooralsnog weinig problemen voor Serena Williams. In geen tijd loopt de Amerikaanse uit naar 3-0.

13u21: Ook Schiavone en Kvitova zijn eraan begonnen. Het staat 1-0 voor Kvitova. Na die partij is het de beurt aan Kim Clijsters. Serena Williams breekt door de opslag van Shvedova: 2-0.

13u08: Geen regen meer op Wimbledon. Serena Williams maakt haar opwachting op NO. 2 Court. De Amerikaanse speelt tegen Yaroslava Shvedova. De partij van Clijsters is dan toch niet in gevaar.

12u57: Inmiddels regent het op Wimbledon. Daardoor zou Clijsters niet op de court komen vandaag. De partij van Malisse, die op Centre Court speelt, komt evenwel niet in het gedrang.

12u45: Goeiemiddag dames en heren! Zo meteen komen Clijsters en Malisse de baan op om hun achtste finales af te werken. Het belooft alvast een lastige namiddag te worden voor onze landgenoten. Malisse moet aan de bak tegen niemand minder dan Roger Federer, terwijl Clijsters Kerber partij geeft. Ook Carl Maes, de trainer van Kim Clijsters, is op zijn hoede. "Kerber wordt een eerste echte test voor Kim", klonk het.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234