Dinsdag 27/09/2022

Natura

Er zijn drie soorten ketchup: tomaat, curry en die vreselijke groene variant. Hoog tijd voor iets nieuws, dachten ze bij sauzenproducent Natura. Het resultaat: een cayennepeper- en wortel-sinaasketchup: erg gedurfd, maar vooral erg lekker! Voor de gewoontediertjes hebben ze ook een ecologische variant van de klassieke tomatenketchup. Wij maken alvast onze barbecue aan!

Ketchup vanaf € 4. Onder andere bij Van Eccelpoel, Lierseweg 20, 2200 Herentals en Keurslagerij Grymonprez, Kerkstraat 24, 2160 Wommelgem. www.natura.be.

Zwam

ze zelf

Nood aan een brokje natuur in je kot of appartement, maar heb je geen groene vingers? Begin dan je eigen paddenstoelplantage! De Antwerpse start-up Caffungi verkoopt grow-it-yourselfkits met als voedingsbodem koffiedrab. De filters die we wegwerpen eens ons bakje troost is doorgelopen, zitten nog vol vruchtbare stoffen voor de zwammen. Viki Geunes van MAS-restaurant 't Zilte is alvast fan van het eerste uur. En wie zijn wij om hem tegen te spreken?

€ 13,95, bij Smaak, Guldenstraat 21, 2800 Mechelen. www.caffungi.be.

Een sappig varkenslapje never killed nobody! Schuif je voetjes dus maar onder tafel bij Tchin Vittel. Op dit rondreizende bakfeest bundelen twee ervaren barbecueërs en twee lokale chefs hun krachten op de houtskool. In Antwerpen tonen Leslie Taels (De Schalk) en Greet Verbeeck (Cachet de Cire) je hun grillskills. En ook als je niet in de barbecuemood bent, kom je er aan je trekken. Koop met z'n tweetjes een Bistronomiebox - een picknickmand deluxe - en smul ze gezellig samen leeg! Tchin Vittel, Strantwerpen, Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen.

De aardbijbel

Rep je naar de keuken want Roger Van Damme, de paus van de Vlaams patisserie, heeft er een nieuw geesteskind bij: Heerlijke aardbeirecepten. Want ja, je kan met het Hoogstraatse goud meer op tafel toveren dan confituur en taart alleen. Wat dacht je van aardbeienlasagne, aardbei-tomaat-mozzarellasoep of aardbeigehaktbrood? Stuk voor stuk (aard)bijzondere gerechtjes die haalbaar zijn voor elke hobbykok. Ook goesting? Probeer het heerlijke recept hieronder eens uit op je vrienden en maak ze... aardblij!

Gehaktbrood met aarbeien

Vleesbrood

1/2 ui, 1 teentje look, 1 kg gehakt, 2 eieren, 1 kg panko, 25 cl room, 250 g aardbeien, peper en zout

Pistachepesto

100 g pistachenoten, 100 g parmezaan, 100 g olijfolie, 50 g basilicumblaadjes, 1/2 teen look, 25 g pijnboompitten

Stoof de gesnipperde ui en look aan in een pan met boter.

Laat afkoelen en meng met de andere ingrediënten voor het vleesbrood.

Maak er 2 bollen van en bak ze een uur op 160°C.

Mix alle ingrediënten voor de pistachepesto in de blender.

Als je de pesto liever iets dikker of dunner hebt, kan je meer of minder olijfolie toevoegen.

€24,99, uitgeverij Njam.

Maak een originele aardbeifoto, mail hem naar win@goestingmagazine.be en win één van de vijf kookboeken.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234