Dinsdag 09/08/2022

Topfuncties

Steeds meer vrouwen aan de openbare top

Christine De Koninck:
Christine De Koninck: "Ik vind het een goed systeem, omdat ik diversiteit een goede zaak vind op alle niveaus."Beeld PHOTO NEWS

Steeds meer vrouwen stoten door naar topfuncties bij de overheid, zegt recruiter Selor. Een KB uit 2012 verplicht die overheid te streven naar minstens 33 procent vrouwen in topfuncties. "Elk jaar organiseren wij een aanwervingstraining, enkel voor vrouwen. Om hen duidelijk te maken: jij kan dit ook."

Vacatures voor topambtenaar bij de overheid zijn nog altijd m/v - netjes zoals het wettelijk verplicht is. Maar als er aan het einde van een selectieronde een man (of meer mannen) en een vrouw overblijven, gaat de job tegenwoordig naar de vrouwelijke kandidaat. Dat is voelbaar in de cijfers: sinds het KB in voege is getreden in 2012, zijn er 36 topambtenaren aangeworven. Vijftien van hen zijn vrouw. Dat is 41 procent van de nieuwe aanwervingen.

In 2014 alleen al ging het over zo goed als de helft, namelijk negen vrouwen op twintig topfuncties. Het totale aantal vrouwen in topfuncties is in zeven jaar gestegen van 16 procent tot 24 procent. Ook voor de middenkaders is er overigens een stijging, van 23 procent vrouwen in 2007 tot 33 procent in 2014, hoewel er daar geen minimum percentage verplicht bij KB geldt.

Selor organiseert al een paar jaar een jaarlijks topassessment voor vrouwen (lees: een uitgebreide aanwervingstraining) ter voorbereiding op de selectierondes voor nieuwe topjobs in de federale ambtenarij. "Daarmee zetten we vrouwen aan om wél te solliciteren voor deze functies. Ze weten nog te vaak niet dat ze kans maken, onderschatten zichzelf en beseffen niet dat ook zij de competenties hebben die vereist zijn. Ook zien ze in dat zelfs het zo vaak genoemde evenwicht tussen werk en privé niet per se in het gedrang komt, ook niet als je topambtenaar bent", zegt Aurélie Damster van recruiter Selor. De plaatsen om deel te nemen aan de assessment zijn gegeerd maar beperkt. "We mogen telkens twintig vrouwen inschrijven per taalrol, maar we hebben al elk jaar te veel gegadigden."

Complexiteit

De overheid zal doorgaan - uiteraard enkel in het geval van gelijkwaardige competenties - met de voorkeur te geven aan de vrouwelijke kandidaat in een eindronde, tot het percentage van 33 procent vrouwelijke topambtenaren is bereikt. Een goede zaak, vindt Christine De Koninck, zelf in december 2013 aangeworven als directeur Personeel en Organisatie bij de Federale Overheidsdienst voor ICT, Fedict. "Ik vind het een goed systeem, omdat ik diversiteit een goede zaak vind. Ik heb eerder in de bankwereld en in de chemie gewerkt. Zelf heb ik het plafond nooit gevoeld, maar daar was ik wel altijd in de minderheid."

Op haar overheidsdienst vandaag zijn al zes van de twintig kaderfuncties ingevuld door vrouwen. "Topfuncties vergen veel, dat klopt. In de ambtenarij vandaag voel ik zelfs nog iets meer complexiteit dan in de privésector, trouwens. Maar daar kun je je naar organiseren. Als je je er goed bij voelt, dan kan het. Ook voor vrouwen. Uiteraard."

Inhoudelijk zijn ook de andere topfuncties die recent naar vrouwen gingen inderdaad niet louter 'de typische vrouwenjobs'. In het lijstje staan, naast de functie van administrateur-generaal voor de Rijksdienst voor Kinderbijslag voor Werknemers, bijvoorbeeld ook de functies van directeur-generaal Duurzame Mobiliteit en Spoorbeleid voor de FOD Mobiliteit en Vervoer. Ook functies als administrateur-generaal voor de Rijksdienst van Pensioenen en voorzitter van het directiecomité van de FOD Binnenlandse Zaken, zijn sinds kort ingevuld door een vrouw.

Bij tien van de negentien laatste benoemde vrouwelijke topambtenaren de voorbije twee jaar, moest de evenwaardige mannelijke kandidaat het onderspit delven, zo leert het rapport van Selor. "Klachten van mannelijke afvallers zijn er bij mijn weten niet", zegt woordvoerster Aurélie Damster. Een klacht zou ook niet ontvankelijk verklaard worden, gezien het KB.

Christine De Koninck heeft haar mannelijke opposant - als die er was - niet bewust ontmoet. "Ik weet niet wie er op het einde nog in de running was en of er een man voor mij is moeten wijken. Ik hoef het ook niet te weten. Ik zou niet willen horen: u bent het omdat u een vrouw bent. Ik ben het omdat ik het ben."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234