NieuwsKleingeld
Tewerkstelling in België is weer zoals vroeger en Orange doet het goed
Tewerkstelling bij Belgische kmo’s opnieuw op niveau van voor coronacrisis
De structurele tewerkstelling, zonder interim- en studentenjobs, bij kmo’s in de privésector is in België gestegen tot op het niveau van februari 2020. Voor Vlaanderen zijn de cijfers zelfs beter dan in november 2019. Dat blijkt uit een analyse van hr-dienstverlener SD Worx .
In de eerste jaarhelft van 2021 is de tewerkstelling fors gestegen. Eind juni dit jaar noteert SD Worx een stijging van 1,2 procent in het aantal arbeidsplaatsen ten opzichte van eind december 2020. De stijging geldt voor alle sectoren, met uitzondering van transport en opslag, onderwijs, zorgsector en bouw, waar een licht negatieve of eerder stabiele situatie wordt waargenomen. In de horeca gaat het om een inhaalbeweging.(belga)
Meer omzet voor Orange Belgium in tweede kwartaal
Telecomoperator Orange Belgium heeft in het tweede kwartaal zijn omzet zien stijgen met 7,5 procent tot 325,4 miljoen euro.
De omzet uit retaildiensten steeg met 4,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar tot 231,9 miljoen, voornamelijk dankzij de hogere omzet uit convergente diensten (+15,5 procent).
De brutowinst steeg met 5,9 procent tot 91,1 miljoen euro, voornamelijk door de hogere omzet uit retaildiensten, gesteund door kostenefficiënties. Orange doet het zo iets beter dan de verwachtingen van de analisten (88,2 miljoen). De nettowinst bedraagt 11,6 miljoen euro, tegenover 19,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2020.
“De coronamaatregelen hadden een minder grote impact dan een jaar geleden. De winkels waren open en zowel roaming als sms-verkeer vertoonde stilaan weer een stijging”, zegt financiëel directeur Antoine Chouc.
Ook groeide het aantal mannen: het aantal kabelklanten steeg met 27 procent tegenover het tweede kwartaal van 2020, tot 366.000. Het totale aantal klanten steeg tot 2,7 miljoen (+3,4 procent).
Orange Belgium zegt voorzichtig optimistisch te zijn ondanks het onzekere klimaat als gevolg van de coronapandemie en de vooruitzichten te bevestigen. Het bedrijf verwacht een brutowinst tussen 320 en 340 miljoen euro. (belga)