Woensdag 05/10/2022

Uiteindelijk was er alleen nog schaamte

Het stuk van onze columnist Hugo Camps (DM 3/4) over Steve Stevaert lokte veel reacties uit.

Onmetelijke ergernis

Hugo Camps heeft zich heden weerom op zijn geheel eigen wijze van zijn columnistische taak gekweten.

Niet dat hij één element aanbracht om lezers te attenderen op zijn waarheidsvinding. De lezer moest alleen deelachtig worden van zijn onmetelijke ergernis over de figuur Stevaert. Geen enkele duister kantje liet hij onbespuwd, noch één enkele kwaliteit onbezoedeld. En wat een timing, 'pissing on his grave'.

Hugo, jouw afschuw moet immens zijn en weze je gegund, maar toch 'never kick a man when he's down'. Uiteindelijk blijft alleen plaatsvervangende schaamte over.

Sylvère Dufromont

Hard zoals zo vaak

Sterk werk Hugo Camps. Hard zoals zo vaak, maar de waarheid is niet milder.

Harry Humbeek

Onafhankelijke koers

Ambigu wanneer chef digitaal Brecht Decaestecker walgt van Twitter als 'lawaaierig café vol crapuul'. Tegelijk trekt columnist Hugo Camps in dezelfde krant immers een blik vitriool uit over het net opgeviste lijk van Steve Stevaert.

Het kan best dat Camps geen redactielid is en met zijn letters een onafhankelijke koers vaart. Toch is journalist Camps voor de doorsnee lezer De Morgen en vice versa. Tonnen onbegrip op de sociale media voor de publicatie van deze rancuneuze en persoonlijke afrekening.

Journalistiek een bijzonder ingewikkelde dag, zo lezen we in het stuk van Koen Vidal. Akkoord. Reden te meer voor de redactie om tijdig in te grijpen. Of minstens te duiden hoe de kaarten liggen.

Bertin Sanders, Menen

Meest rake stuk

Veel goede stukken in de geschreven pers over Stevaert en zijn politieke erfenis. Meest rake stuk is dat van Hugo Camps in De Morgen.

Jan Denys

Een brutaal oordeel

Als we Camps moeten geloven dan was Steve Stunt een echte machiavellist en een Vlaamse DSK: een machtswellusteling die zijn pik achterna liep.

Macht en succes erotiseren en dit leidt tot troebele situaties: wat wil de aanbidster eigenlijk? Voor de ene ga je te snel, voor de andere nooit snel genoeg. Wat promiscuïteit betreft, ben ik erg tolerant op voorwaarde dat de intimiteit gebeurt met wederzijdse toestemming of instemming. Ik ga hier geen verkrachter verdedigen.

Maar ik geloof oprecht dat beschuldigd worden van verkrachting te veel kan zijn voor iemand die zo dol was op sympathie en applaus als Steve Stevaert. Camps besluit met: 'Uiteindelijk rest nog de schaamte.' Dus voor deze helderziende is het zo klaar als een klontje: hij kan in het hoofd kijken van een suïcidant - ik wou dat ik ook over deze helderziendheid beschikte, maar voor mij houdt zelfdoding nog altijd iets van een raadsel in.

Tot zo'n brutaal oordeel als dat van Camps zal ik nooit komen ondanks mijn ervaring met het onderwerp.

Staf De Wilde, De Haan

Niet meer gehoord door rechtbank

Goede column. Spijtig dat de vrouw die de klacht indiende niet meer zal worden gehoord door de rechtbank.

Peter Janssens

Harde waarheid

Harde waarheid. Mooi geschreven.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234