NieuwsDe mensen
Wouter Torfs stapt over naar sociale sector
Wouter Torfs, CEO van schoenenketen Torfs
Wouter Torfs, bekend van de keten van schoenenwinkels, wordt voorzitter van de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW). “Blijkbaar was men op zoek naar iemand uit de profitsector”, vertelt de ondernemer. Er zijn in Vlaanderen en Brussel elf Centra voor Algemeen Welzijnswerk, waar burgers terechtkunnen met algemene vragen rond welzijn, maar ook voor relatieproblemen of persoonlijke moeilijkheden. Torfs zal nog even de job van CAW-voorzitter combineren met die van CEO van winkelketen Torfs, maar daar neemt hij eind dit jaar afscheid.
Gelooft in de helende kracht van tequila
Paus Franciscus
Terwijl paus Franciscus met zijn pausmobiel stopte op het Sint-Pietersplein bij zijn laatste algemene audiëntie, riep een groep Mexicaanse gelovigen hem toe om te vragen hoe het met zijn been ging. Een opflakkering van de pijn in zijn knie en bestaande beenproblemen hebben de paus de laatste tijd gedwongen af en toe een rolstoel te gebruiken. De paus merkte op dat deze gelovigen een Mexicaanse vlag droegen en antwoordde: “Weet je wat ik nodig heb voor mijn been? Een beetje tequila.” De gebeurtenis is intussen een hit op TikTok.
Breekt loodzwaar looprecord
Merijn Geerts, ultraloper
90 rondjes van 6,706 kilometer. In het Duitse Rettert heeft de Leuvenaar Merijn Geerts (47) het wereldrecord gebroken op de Backyard Masters. Dat is een loodzware wedstrijd waarbij deelnemers elk uur een ronde van 6,706 kilometer afleggen. Wie het langst volhoudt, wint de wedstrijd. Geerts hield het vijf rondjes langer vol dan de vorige recordhouder, een Amerikaan. Zo liep hij in totaal meer dan 600 kilometer in 74 uren tijd. “Het doet allemaal nog een beetje zeer”, vertelde Geerts vanuit Duitsland aan Het Laatste Nieuws.
Werkt mee aan docu over haar leven
Brigitte Bardot, Franse actrice
De 87-jarige Brigitte Bardot heeft haar medewerking toegezegd aan een documentaire door de Belgische filmmaker Alain Berliner. Bardot is de eerste documentaire van Berliner. Zijn succesvolste film, Ma vie en rose uit 1997, won de Golden Globe voor beste buitenlandse film. “De idee is om te vertrekken van de filmster en te peilen wanneer zij brak met haar succescarrière als actrice om dierenrechtenactivist en ecologisch voorvechter te worden. Ze was op dat vlak een pionier in een tijd toen er nog lacherig over het klimaat werd gedaan.”