Woensdag 05/10/2022

Zoete wraak

Al drie jaar verschanst Astrid Wittebolle zich koppig achter haar computer en weigert ze elk bezoek. Ze gebruikt onvermoede, hilarische, intrigerende of potsierlijke plekken op het wereldwijde web, als uitvalsbasis voor haar verwoede (vaak vergeefse) schijnaanvallen op de brutale buitenwereld.

Nog voor de borden weggenomen zijn, het avondmaal verteerd, haast ze zich nors naar boven. Vijftien treden hoger huilt een speelvogel die, op verplichte rust, een maand van haar console af moet blijven. Een tenniselleboog. Laat nu precies het najaarsspelletjesoffensief aangezwengeld worden door UptoGame. Moeilijk afkicken wordt dat, met je neus op de feiten gedrukt: de laatste nieuwe games eindelijk in Gezelles taal voorgesteld, gratis demo's om etmalen lang uit te testen, versieringen afgeleid van je favoriete strategische spel die vanaf nu op je computerblad prijken, zelfs jouw mening over te veel of te weinig geweld kun je er aan een elektronisch formulier toevertrouwen. Al dit fraais zal tijdelijk moeten wijken voor een vlot herstel. Zij heeft zich alvast voorgenomen om voor een keer naar de preken en sermoenen van haar ouderpaar te luisteren. Misschien herkent ze iets van wat op Sermon Central genoteerd staat. Misschien kan ze hen zo op een fout betrappen. Op die plek heeft een plichtsbewuste virtuele priester namelijk voor elke seculiere gelegenheid de passende religieuze teksten klaargestoomd. Werkelijk: een titanenwerk, met als nobel doel voor elke dag in het jaar de mens van een bijbels antwoord te dienen. Waaronder zou dan een spelletjesverslaving ressorteren? Heeft iemand daar een idee van? Moet er nu een lampje gaan branden? Wijzelf zouden u precies kunnen zeggen het welke, aangezien we ons oog enige tijde geleden lieten vallen op Smithsonian Institution - Science Service Historical Image: het resultaat van een eeuw toegepast wetenschappelijk onderzoek in een beeldarchief samengebracht. Allemaal gepubliceerd zwartwitmateriaal waarop wolframdraden afgewisseld worden met vrouwen die een peertje licht bewonderen. Maar, hoe zit het ondertussen met haar? Misschien moet ze het bij het paaien van pa en ma houden; simpel en doeltreffend. Een bloemetje sturen is zo banaal, chocolade zou een zoveelste discussie over het slankheidsideaal oproepen... Waarom het eens niet met een treffend verzoeknummer proberen? eDedications.com kan hiervoor zorgen. Iets voor alle leeftijden dan maar, iets van de Beatles, iets wat ze kennen. 'She's leaving home'. Poets wederom poets. En nu we eraan denken, er kan altijd nog een schepje bovenop. Als ze straks het huis verlaat, richting vijfde lesuur, zal ze pc en scherm op haar kamer resoluut laten aanstaan met zicht op American Indians and the Natural World. Welke stam ze zal gaan vervoegen, blijft in het ongewisse, maar dat ze er getooid met kikkermasker en geschoeid met mocassins in haar tipi zal rondlopen, staat vast. De komende dertig dagen, tenminste.

UptoGame http://www.uptogame.com * * * Sermon Central http://www.sermoncentral.com/ * * * Smithsonian Institution - Science Service Historical Image Collection http://americanhistory.si.edu/scienceservice/ * * * eDedications.com http://eDedication.com/ * * * American Indians and the Natural World http://www.clpgh.org/cmnh/exhibits/north-south-east-west/

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234