Zondag 02/10/2022

Interview

Gina Carano slaat filmsterren tot moes

null Beeld Relativity
Beeld Relativity

Als we één ding geleerd hebben uit ons gesprek met Antonio Banderas, Channing Tatum, Ewan McGregor en Gina Carano, dan is het wel dat je altijd 'ja' moet zeggen wanneer Steven Soderbergh jou een rol aanbiedt. Wij ontmoetten de sterrencast in Beverly Hills om er over hun nieuwste film 'Haywire' te praten. Een interview.

Kristien Gijbels Morato

"Gina, waarom is deze rol voor jou - en niemand anders - weggelegd?"

Gina Carano: "Ik denk dat, juist omdat ik letterlijk zo'n sterke vrouw ben, dat ik deze rol heb gekregen. Ik doe heel veel dingen die mannen doen. Ik vecht zoals een man en ik loop zoals een man. Ik groeide op als een tomboy en ik ben eigenlijk nooit veranderd. Ik vind het leuk om mij zo te gedragen. Ik moet gewoon blijven doen waarmee ik bezig ben, of dat nu met acteren of met vechten te maken heeft, of gewoon met het dagdagelijkse leven."

"Hoe zijn jullie te weten gekomen dat jullie gecast waren voor de film? En hoe zijn jullie betrokken geraakt bij dit project?"

Gina Carano: "Ik kreeg een telefoontje de dag nadat ik mijn eerste gevecht had verloren tegen Cristiane Santos. Ik had een slechte dag, wilde met niemand praten én ik had een blauw oog. Mijn agent belde mij op en vertelde me dat een zekere Steven Soderbergh me wilde ontmoeten. Ik wist niet eens wie hij was! Ik ken helemaal niks van Hollywood. Ik pikte hem een paar dagen later op aan het station van San Diego. We hadden een lunch van meer dan vier uur en op het einde had hij me een rol aangeboden. Er kwam dus geen auditie aan te pas dus ik weet niet zo goed hoe dat allemaal in elkaar zit."

Ewan McGregor: "Het script was erg sterk. De kans om met Soderbergh samen te werken speelde natuurlijk ook erg mee. Ik denk dat Soderbergh een filmmaker is die bij elke acteur op het verlangslijstje staat om mee samen te werken."

Channing Tatum: "Ik wist niet eens waar de film over ging toen ik dat telefoontje kreeg, maar ik zei meteen ja. Ik had Gina eerder dat jaar leren kennen op een Strikeforce-wedstrijd. Ik volg al jarenlang MMA en ik ben al zo lang fan van haar. Ik heb zelfs haar allereerste wedstrijd gezien. Ik denk dat 'Haywire' de eerste film is waar een echte professionele vechter in voorkomt. Misschien in Japan of China, maar in Amerika is ze hoogstwaarschijnlijk de eerste MMA-chick ooit die in een film heeft meegespeeld."

Antonio Banderas: "Steven Soderbergh is een regisseur waar je meteen 'ja' tegen zegt zonder dat je het script hebt gelezen. Hij belde me in mijn carrière twee keer op - maar ik kreeg nooit de kans om met hem samen te werken. De ene keer was dat voor 'Che' en de andere keer was voor 'Traffic'. Het heeft uiteindelijk twintig jaar geduurd vooraleer ik een rol te pakken kreeg in één van zijn films."

Gina Carano Beeld UNKNOWN
Gina CaranoBeeld UNKNOWN
Ewan McGregor Beeld UNKNOWN
Ewan McGregorBeeld UNKNOWN
Channing en Jenna Dewan Tatum Beeld UNKNOWN
Channing en Jenna Dewan TatumBeeld UNKNOWN
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld Relativity
Beeld Relativity

"Channing, kan je ons iets meer vertellen over jouw band met Soderbergh en hoe jullie samenwerking voor 'Magic Mike' verloopt?"

Channing Tatum: "Ik vertelde hem tussen pot en pint dat ik acht maanden lang mijn brood verdiende als stripper. Ik was toen zo'n 18 of 19 jaar. Hij vond dat daar een geweldige film over gemaakt kon worden en wilde dat ik de verhaallijn schreef. 'Yeah, Steven Soderbergh. Ik zal dat wel eens eventjes gaan schrijven.' (ironisch). Een paar maanden later lees ik dat hij de film wilde regisseren als mijn verhaal ooit verfilmd zou worden. Ik belde hem op en vroeg hem hoeveel bullshit er in dat artikel zat. We zijn dan samen een hotdog gaan eten en we hebben diezelfde dag besloten om er gewoon voor te gaan."

"Hoe was het om terug te gaan naar die periode als stripper?"

Channing Tatum: "Vreemd. Ik voelde me er destijds wel goed bij, voor zover ik me toch kan herinneren. Ik was op mijn negentiende een beetje dom en gek. Ik ging terug naar het dorpje waar ik als stripper werkte. Het was best wel interessant om opnieuw in de clubs te staan waar ik vroeger vaak ladderzat heb rondgelopen. Opnieuw dezelfde dingen doen, maar nu echter wel nuchter, was leuk."

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld Relativity
Beeld Relativity

"Wat hebben jullie van Gina geleerd wat jullie totaal niet hadden verwacht?"

Channing Tatum: "Ik wist dat ze op atletisch gebied ons heel wat zou kunnen bijbrengen, maar ik was vooral erg onder de indruk van haar acteerprestaties. Het is de eerste keer dat ze op een filmset stond. Ik wil haar niet beledigen, maar deze mannen (verwijst naar McGregor, Banderas en Douglas, nvdr.) zijn filmlegendes. Ze gaf het beste van zichzelf toen ze met Michael Douglas op de set stond. Ik zou in haar plaats in mijn broek geplast hebben. Ze heeft zelfvertrouwen, maar ze blijft erg bescheiden."

Ewan McGregor: "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik met iemand aan het werken was die nog nooit in een film had meegespeeld. Ik wist precies waar ik aan begon, en ik heb er nooit bij stilgestaan dat het haar eerste keer was."

Antonio Banderas: "Ik wilde niet dat ze zou denken dat ik zo oud was. Ik had voor de opnames een baard, weet je. Dus de laatste dag van de opnames, in New Mexico, heb ik mijn baard afgeschoren in haar bijzijn. Zo heb ik haar uiteindelijk toch nog kunnen laten zien dat ik nog steeds jong ben." (lacht)

Ewan McGregor: "Daar moet je je helemaal geen zorgen om maken. Ik heb twee dagen lang met haar in het zand gevochten, dus ze weet maar al te goed wat oud is." (lacht)

"Waar komt die baard eigenlijk vandaan, Antonio?"

Ewan McGregor (onderbreekt): "Die baard was magnifiek, by the way."

Antonio Banderas: "Steven belde me op en vertelde me dat hij een aantal scènes opnieuw wilde doen. Ik vertelde hem dat ik op dat moment nog aan een film aan het werken was, maar dat ik de week daarna - zonder baard - beschikbaar was. 'We vinden er wel iets op', antwoordde hij. Een jaar nadat we de film hadden ingeblikt, namen we de laatste scènes op. We deden nog een aantal scènes en daarna hebben we de baard opnieuw afgeschoren voor mijn laatste stuk met Gina."

Ewan McGregor: "Ik vind die laatste scène met zijn 'moustache' echt schitterend. Het ziet er zo bizar uit, 't is een geweldige look. 't Is briljant!"

"Was er concurrentie op de set van 'Haywire' en 'Magic Mike'?"

Channing Tatum: "Ik denk niet dat we concurrenten waren op de set van 'Haywire'. Bij 'Magic Mike' was er 'gezonde concurrentie'. Er zijn veel scènes waarin je in je blootje voorbij een groepje meiden moet wandelen. Je gaat automatisch meer je best doen om positieve reacties te krijgen van hen. Het is voor een man ontzettend moeilijk om sexy te zijn wanneer je naakt bent. Naakte vrouwen kunnen wat paraderen en er mooi uit zien, maar als man wil je echt niet te veel bewegen. Toen de gasten op de set aankwamen, zei ik: 'Vandaag is de grote dag. Doe je kleren uit, maat. Het zal er toch ooit van moeten komen, dus laten we er maar zo vroeg mogelijk mee beginnen.' We hadden zo veel plezier. Ja, we hebben heel wat afgelachen op de set."

'Haywire' draait vanaf 11 april in de Belgische bioscoopzalen.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN
null Beeld Relativity
Beeld Relativity
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234